ISLANDS OF THAILAND

 FEBRUARY 15TH
 
Hela familjen steg upp tidigt på söndagmorgon för att bli upplockade med människor från andra hotell och förda till en hamn. Vid hamnen gick vi igenom resan, annan information och sedan gick vi på båten med c. 20 andra.
 
 
 
Att åka båt förde mig tillbaka till denhär sommaren och dagarna med pappas bästa kompisar från universitet. Alla familjerna ses varje sommar och spenderar tid på någons villa, åker båt, simmar, tältar, skrattar och har bara så otroligt kul. Faktiskt några av mina absolut bästa minnen i hela livet kommer därifrån. Nu kom jag lite off track men efter att ha åkt båt i kanske 15min kom vi till ön Khai Nui. Den var fin men tyvärr så var det väldigt mycket snäckor, fina men vassa, och stenar i stranden vilket gjorde det väldigt obekvämt. Vi simmade lite och fotade. Tycker det var en bra första ö att åka till eftersom när vi såg de andra stränderna blev vi positivt överraskade.
 
 
 
 
Vi spenderade kanske 45 min på den första ön och tog sedan båten i 5min til vår andra destination, Koh Yao. Den ön var företagets "egna" ö och de gav oss solstolar, liggunderlag och serverade lunch. Tyckte om den här ön och det kändes så härligt att gå på skön sand. Jag och Daniel spelade fotboll och byggde sandslott vilket var väldigt trevligt.
 
 
Den tredje ön vi besökte hette Bamboo Island och var helt otrolig. Vattnet var så klart och sanden var vit och fantastiskt mjuk. Kändes nästan som att man gick på moln. Det var väldigt mycket turister och båtar längs stranden men jag undrar inte att den var så populär. Jag och mamma fotade också mycet i det klara vattnet som var riktigt varmt och härligt 
 
 
 
 
Sedan tog vi båten och stannade utanför Mosquito Island för att snorkla. Tyvärr är jag väldigt rädd för lite djupare vatten och är inte så värst intresserad av vad som finns under vattnet så jag snorklade inte. Agerade istället fotograf men hörde att det var jättefint med, fiskar, korallrev och andra vattendjur.
 
 
 
 
 
 
Efter att ha snorklat i c. 1 timme åkte vi vidare med båten. Denna gång stannade vi inte på någon på ganska länge utom såg fina öar och andra turistattraktioner.
 
 
Här stannade vi utanför Monkey Island för att se på det många aporna från avstånd.
 
 
Vi åkte vidare för att se Phi Phi Don Island. Guiden berättade att det var en ö som blev totalt förstörd av tsunamin för 10 år sedan men nu är en väldigt populärt turismmål med fina och lyxiga hotell.
 
Sedan kom vi till Phi Phi Lae Island.
Bergena kom i alla former...
 
 
 
...mera fiskar...
 
 
 
 
... den kända Viking Cave där lokala thailändare kommer för att plocka fågelbona vilket senare serveras i den kinesiska delikatessen Bird's Nest Soup...
 
 
... fina öar och stränder...
 
Vårt sista stopp var den kända stranden Maya Bay. Filmen The Beach med unga Leonardo DiCaprio spelades in på just denna strand och det förklarar mängderna av besökare. Kanske onödig information men denna strand var stället med mest snygga och vältränade människor, känner att det var viktigt för er att veta. Maya Bay skulle lätt kunna vara min favorit men eftersom det var sista ön och alla var trötta satt jag bara på stranden och njöt medan stranden omfamnades av skuggan. Fanns verkligen ingenting att klaga på om man räknar bort alla (för snygga :////) människor.