FLYTTEN TILL HONG KONG

Jag bestämde mig nu för att skriva ett mer personligt inlägg. Denhär bloggen är ju mest för mig och för att kunna titta tillbaka på mer vardagliga saker i ens liv. Det är också ett vädigt bra verktyg till att faktiskt göra något med mina dagar för att ha något att blogga om .Tänkte i alla fall att det känns konstigt att bara skriva om vad jag gör, både för att det är väldigt tråkigt men också ganska ytligt. Vill gärna kunna gå tillbaka och se hur jag mådde under en specifik tid så nu tänkte jag öppna upp lite och skriva vad jag faktiskt tycker om att bo i Hong Kong. Detta är alltså första delen av min lilla 'Hong Kong serie' och jag kommer nu som då uppdatera. 
 
I mars 2014 fick jag alltså reda på att jag skulle flytta. Min första reaktion var överlycklig. Jag var trött på Vasa, allting kändes som rutin och jag mådde inte så bra av det. Förändring kändes som en fantastisk sak och jag var så glad över att få uppleva något nytt. Detta höll i sig hela sommaren och jag struntade i nästan allting. Kompisar, intressen, skolan. Jag skötte så klart om det jag måste göra och hade väldigt roligt med mina vänner men innerst inne ville jag inget mer än att fara långt bort. Flyget till Hong Kong lyfte den 19de Augusti 2014 och jag kände mig lite sorgsen för att lämna Finland men det var kanske bara 10% och resten var bara glädje och förväntan. Vi kom till Hong Kong och flyttade in på samma hotell vi hade bott på några veckor före medans vi letade efter lägenhet och möbler. Efter ungefär en vecka av sömnlösa nätter p.ga jetlag, stekande hetta, tiotals olika lägenheter och goda hotellfrukostar flyttade vi äntligen in till vårt nya hem. Samma dag fick vi våra möbler levererade från Ikea och spenderade nästa dag med att snickra ihop dem. Efter kanske två veckor i väntan på våra VISAn kunde vi äntligen börja skolan. Min första skoldag var 5 September, 5 dagar efter skolan faktiskt började.
 
Den första skolan jag gick på hette Delia School of Canada. Den var inte så känd bland alla internationella skolor och hade lite dåligt rykte. Det var väldigt mycket asiater och många sade att det var skolan man for till om man inte kom in till någon annan skola. Ryktet var för mestadels sant och många som gick där kunde inte engelska så bra. Det fanns t.om 5 andra finländare där så det var ganska kul att kunna prata svenska (och lite finska) med dem. Trots allt tyckte jag väldigt mycket om den skolan och efter några veckor började det gå bättre för mig. Jag kände majoriteten av människorna och kände att jag började få ett grepp på livet i Hong Kong. Mitt schema bestod av Canadian Geography, P.E, Lunch, Math, English och det upprepades varje dag. Vi hade en timme lunch varje dag när man kunde gå vart man ville eftersom skolan låg i centrum av Tai Koo, precis brevid ett shopping center, så man kunde gå till resturanger, cafeen eller bara Starbucks om man kände för det. Schemat funkade inte så bra för mig eftersom jag bara bor i Hong Kong i två år och jag kommer inte hinna lära mig allting jag skulle behöva. Efter en månad började jag dick bli väldigt uttråkad och jag började fundera om det här verkligen var den bästa skolan för mig. Då bestämde jag mig för att flytta skola. Jag gick på en intervju till Island School där jag faktiskt hade en intervju bokad men avbokade för att jag redan hade kommit in på Delia några dagar tidigare. Jag kom först till skolan för att göra ett prov i Engelska, Matematik och Science. Både Matte och Science gick helt åt skogen eftersom jag hade bara lärt mig 10% av vad som frågades. Klarade i alla fall Engelskan bra och med mina resultat kom jag in på skolan eftersom de tyckte jag var kapabel att lära mig. Gick på en intervju senare och om jag ska vara ärlig så gjorde den mig livrädd. Efter att ha brytit ner och gråtit utanför en stund för att allting gick så snabbt och jag var så otroligt rädd för att börja skolan när vicerektorn bara pratade om hur fokuserade och upptagna alla är med jobb, hur tävlingsinriktade alla är och hur mycket jobb jag måste göra för att komma ikapp bestämde jag mig ändå att gå på denhär skolan.  
 
Fortsättning följer...