SLEEPY SATURDAY

Tänkte nästan börja det här inlägget med att säga god morgon förens jag förstod att klockan redan är över 5 på kvällen. Vaknade redan vid 8 och kollade på Youtube och någon serie i min säng medans jag åt frukost. Pappa kom hem från Finland igår så han hämtade massa finländsk mat, så jag åt ruispala med oltermanni. Konstigt hur man kan sakna de mest vardagliga sakerna. Efter någon timme kände jag mig otroligt trött och somnade om. Vaknade för andra gången klockan halv 1 och har inte åstadkommit så mycket annat än att äta lunch, prova alla mina klänningar och öva på finska. Tog Daniels finska bok och skulle göra några uppgifter. Helt sjukt att jag lärde mig det för flera år sedan och ändå fanns det många ord och former jag var osäker på. Kommer nog vara helt borta då jag flyttar tillbaka till Finland om några år.
 
Ikväll ska vi faktiskt fara på en fest hos den finska konsulatsfamiljen. Kommer nog inte vara så mycket barn där men inte kan man ju tacka nej till en fin lägenhet och gratis mat. Försökte hitta en klänning att ha på mig och tror faktiskt att jag har bestämt mig. Skulle verkligen behöva skärpa mig och skriva min uppsats redan nu så jag inte stressar ihjäl mig imorgon.
 


 
 
   

UPPER MODERN BISTRO

Idag skulle jag ta mig till fotbollsträning men det gick inte så bra. Jag hade ingen aning vad jag skulle göra eller vart jag skulle gå fastän jag hade frågat många. Det slutade i alla fall med att jag bara for hem. Jag och mamma bestämde oss för att gå ut och sätta oss på ett cafe och bara utforska lite. Vi gick runt på massa fina smågator en stund och sedan satte vi oss bara ner och beställde lite mat efersom jag var vrålhungrig. Det som jag älskar med Hong Kong är att det finns alltid nya gator att gå på, ny favoritställen att njuta av, nya saker att se. Älskar också all konst som smyckar så gott som alla väggar. Nu måste jag börja skynda mig att göra mig redo för en födelsedagsmiddag som jag redan är sen till. Hoppas ni har det bra!
 
There is something beautiful hiding in every corner 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

FLYTTEN TILL HONG KONG

Jag bestämde mig nu för att skriva ett mer personligt inlägg. Denhär bloggen är ju mest för mig och för att kunna titta tillbaka på mer vardagliga saker i ens liv. Det är också ett vädigt bra verktyg till att faktiskt göra något med mina dagar för att ha något att blogga om .Tänkte i alla fall att det känns konstigt att bara skriva om vad jag gör, både för att det är väldigt tråkigt men också ganska ytligt. Vill gärna kunna gå tillbaka och se hur jag mådde under en specifik tid så nu tänkte jag öppna upp lite och skriva vad jag faktiskt tycker om att bo i Hong Kong. Detta är alltså första delen av min lilla 'Hong Kong serie' och jag kommer nu som då uppdatera. 
 
I mars 2014 fick jag alltså reda på att jag skulle flytta. Min första reaktion var överlycklig. Jag var trött på Vasa, allting kändes som rutin och jag mådde inte så bra av det. Förändring kändes som en fantastisk sak och jag var så glad över att få uppleva något nytt. Detta höll i sig hela sommaren och jag struntade i nästan allting. Kompisar, intressen, skolan. Jag skötte så klart om det jag måste göra och hade väldigt roligt med mina vänner men innerst inne ville jag inget mer än att fara långt bort. Flyget till Hong Kong lyfte den 19de Augusti 2014 och jag kände mig lite sorgsen för att lämna Finland men det var kanske bara 10% och resten var bara glädje och förväntan. Vi kom till Hong Kong och flyttade in på samma hotell vi hade bott på några veckor före medans vi letade efter lägenhet och möbler. Efter ungefär en vecka av sömnlösa nätter p.ga jetlag, stekande hetta, tiotals olika lägenheter och goda hotellfrukostar flyttade vi äntligen in till vårt nya hem. Samma dag fick vi våra möbler levererade från Ikea och spenderade nästa dag med att snickra ihop dem. Efter kanske två veckor i väntan på våra VISAn kunde vi äntligen börja skolan. Min första skoldag var 5 September, 5 dagar efter skolan faktiskt började.
 
Den första skolan jag gick på hette Delia School of Canada. Den var inte så känd bland alla internationella skolor och hade lite dåligt rykte. Det var väldigt mycket asiater och många sade att det var skolan man for till om man inte kom in till någon annan skola. Ryktet var för mestadels sant och många som gick där kunde inte engelska så bra. Det fanns t.om 5 andra finländare där så det var ganska kul att kunna prata svenska (och lite finska) med dem. Trots allt tyckte jag väldigt mycket om den skolan och efter några veckor började det gå bättre för mig. Jag kände majoriteten av människorna och kände att jag började få ett grepp på livet i Hong Kong. Mitt schema bestod av Canadian Geography, P.E, Lunch, Math, English och det upprepades varje dag. Vi hade en timme lunch varje dag när man kunde gå vart man ville eftersom skolan låg i centrum av Tai Koo, precis brevid ett shopping center, så man kunde gå till resturanger, cafeen eller bara Starbucks om man kände för det. Schemat funkade inte så bra för mig eftersom jag bara bor i Hong Kong i två år och jag kommer inte hinna lära mig allting jag skulle behöva. Efter en månad började jag dick bli väldigt uttråkad och jag började fundera om det här verkligen var den bästa skolan för mig. Då bestämde jag mig för att flytta skola. Jag gick på en intervju till Island School där jag faktiskt hade en intervju bokad men avbokade för att jag redan hade kommit in på Delia några dagar tidigare. Jag kom först till skolan för att göra ett prov i Engelska, Matematik och Science. Både Matte och Science gick helt åt skogen eftersom jag hade bara lärt mig 10% av vad som frågades. Klarade i alla fall Engelskan bra och med mina resultat kom jag in på skolan eftersom de tyckte jag var kapabel att lära mig. Gick på en intervju senare och om jag ska vara ärlig så gjorde den mig livrädd. Efter att ha brytit ner och gråtit utanför en stund för att allting gick så snabbt och jag var så otroligt rädd för att börja skolan när vicerektorn bara pratade om hur fokuserade och upptagna alla är med jobb, hur tävlingsinriktade alla är och hur mycket jobb jag måste göra för att komma ikapp bestämde jag mig ändå att gå på denhär skolan.  
 
Fortsättning följer...
 
 
 
Visa fler inlägg