HÄRLIG DAG

Tror nog att förra lördagen med i min lista av top 10 dagar i livet. Vaknade upp på lördagmorgon efter en lång ochvälbehövd sömn. Gjorde mig redo och gick sedan ut för att träffa Stefanie medans jag sjöng och lyssnade på hög musik. Det var så otroligt varmt och fint väder och kavlade upp mina ärmar så att jag kan komma till Finland med någon slags solbränna (uppdraget har misslyckats men jag försökte i alla fall). Gick i alla fall till fel MTR Station så tvingades gå onödigt långt i hettan hahahah. När jag hittade Stefanke gick vi tillsammans till Cali-Mex och köpte chicken quesadillas. Vi satt oss sedan i Sun Yat Sen Memorial Park vilket egentligen är en stor gräs(!!!!!)plätt. Det påminde mig så mycket om Finland eftersom det inte riktigt finns så mycket åtkomligt gräs här. Vi satt i den otroliga hettan (hade glömt hårband så knöt upp mitt hår med Stefanie's skosnöre för att på något sätt klara av hettan) i flera timmar och bara pratade och skrattade. Älskar verkligen att vara med henne. 

Efter det, svettig och allmänt sunkig, träffade jag Jessica en timme. Vi satt på Starbucks och pratade en stund och sedan gick vi runt för att hitta en tröja till mig för kvällen. 

Kom hem snabbt, duschade, sminkade mig supersnabbt och väntade på att Aisha skulle komma och plocka upp mig. Vi åkte till IFC och träffade massa kompisar vilket var superkul. Pratade med massor av nya människor, t.o.m utbyteselever samt en som var finsk (!!!!!), skrattade och dansade galet mycket. När det blev lite senare, jag tänkte börja ta nig hemåt och de flesta hade farit vidare hittade jag mina kompisar som hade gått iväg en stund och vi gick till Pier 3 istället. Vi satt bara och lyssnade på väldigt chill musik samt dansade vals ahahah. 

Lördagen var verkligen en perfekt dag för mig och hade kul varenda sekund. Har börjat älska Hong Kong sååååå mycket och ska nog bli kul att komma tillbaka efter sommaren fastän jag älskar Finland.

MIDSOMMARAFTON

Kan säga att iår var min första midsommar som inte spenderades med släkt eller vänner eller ens i Finland. Min familj (minus pappa som är i Finland) tog i alla fall en taxi till Repulse Bay där vi hade ordnat någon slags midsommarbrasa för de finska och svenska i Hong Kong. Det var inte så många som kom men vi var ungefär fem familjer som hade en mysig picknick. Vi gjorde så gott vi kunde med en midsommarbrasa, vi tände ljus i en sandhög. Det var mest barnfamiljer men jag underhöll mig med mat och att spela gitarr. Lite senare på kvällen var vädret lite behagligare så barnen övertalade mig att leka kyrkråtta. har inte gjort det på sååå länge så det var både kul och svettigt. Under kvällen när det redan hade blivit mörkt kom Inka, en av de få finska i min ålder som jag umgås med. Vi satt och pratade och efter klockan 11 körde hennes familj hem mig och de kom upp till vår lägenhet i någon timme. Detta var en väldigt annorlunda midsommar men jag hade i alla fall trevligt.
 
 

ATILIO.BLOGG.SE

Denna blogg har jag inte följt så jättelänge men älskar den verkligen. Sandra tar de finast bilderna och han skriver allt från krönikor till inredning och recept. Allt som jag älskar. Hon är en av de mest inspirerande personerna jag vet om och hennes hem och liv verkar så mysigt. Alla bilder är hennes och tagna från hennes blogg!
 
 
 
Visa fler inlägg