"THOUGHT IS ACTION IN REHEARSAL" - S. FREUD

 
Hej mina käraste vänner, idag är det en torsdag som har känts som fredag. Och inte på ett sånt där härligt och pirrigt "nu går allting bra och jag får ledigt snart"-sätt utan på ett "denna dag tar så otroligt länge, det måste ju hända något roligt snart (men det gör aldrig det för det är ju inte fredag)"-sätt.
 
I alla fall har jag klarat av en väldigt kort skoldag bestående av modersmål, matte (vilket för övrigt känns jättesvårt och konstigt nu), franska och en snabb omtagning av en kemi-laboration. När jag kom ut ur skolan kl. 13.30 snöade det så otroligt mycket och det gör det fortfarande. Hade faktiskt cykel så när jag försökte ta mig igenom snöstormen fick jag blunda och blev helt täckt i snö. Snö gör mig ändå så otroligt glad. Ett fluffigt, mjukt och vitt pulver, fint. 
 
Har köpt mig en sallad och ska äta den medans jag ser på en serie hos mamma i väntan på att pappa hämtar upp mig. Han har varit bortrest i USA i ca. 2 veckor och nämnde att han har en present åt mig från Sephora. Är sjuuuukt taggad eftersom jag lovat mig själv att bli bättre på att sminka mig själv och då kanske det okända föremålet från Sephora kan bli perfekt. Min pappa är i alla fall jättesnäll, man måste komma ihåg det också. Att visa sin uppskattning och tacka folk. 
 
Det var dagens visdomsord, hoppas ni har en fin torsdag!
 
 

INSPIRERANDE BÖCKER

I min barndom läste jag mycket. Hela lågstadiet var för mig väldigt präglat av alla de böcker jag älskade. Tyvärr avtog mitt läsande ganska snabbt och har inte alls hittat tillbaka till det. Har dock jobbat väldigt mycket på att förnya mig själv (vääääldigt sakta, men säkert) och vill tro att det medför mycket läsning. För intresset dog ju aldrig. Tror jag måste bli inspirerad, medslukad och berörd. Därför känns det naturligt att börja med kvinnliga poeter/författare som skriver om kärlek i alla dess former eller en kamp med sig själv och omvärlden. Så försökte jag sammanknyta de böckerna jag kommer nämna, men egentligen vet jag inte vad de handlar om. Jag har ju inte läst. Men jag SKA börja.
 
Om att älska - Michaela Forni
 
 
salt. - Nayyirah Waheed
 
 
Det handlar om dig - Sandra Beijer
 
 
Bone - Yrsa Daley-Ward
 
 

VIKTIGT CUPCAKESSNACK

På tisdag gick jag till Aroma efter skolan för att plocka upp lite bröd och cupcakes till mig och käre mami. Kommer ännu ihåg den dagen för tre månader sedan när jag och Linn gick till Aroma för att läsa matte och prövade deras vitchoklad halloncupcakes. Blev faktiskt helt kär och vågar nästan inte medge det men har DRÖMT om dessa cupcakes. Aroma ändrar deras cupcakes veckovis om jag har förstått rätt så de har tyvärr inte funnits kvar i mitt liv :((((((. Tror det var ödet men just denna dag hade de fått tillbaka vitchoklad och halloncupcakes och jag blev ÖVERLYCKLIG. 
 
Nu har jag dock skrivit över 100 ord om cupcakes vilket kanske kan tänkas vara lite skamligt. Men vem bryr sig jag älskar cupcakes, och bröd för den delen. (Om de någonsin får tillbaka sina lingon och kola cupcakes kommer jag faktiskt aldrig lämna detta caféet.) I alla fall, mamma tyckte också det var härligt och vi satt och kolla på Lie to Me vilket är en ny serie vi har börjat kolla på för ett tag sedan. Första säsongen var helt okej, ganska intressant, men andra säsongen är faktiskt sååååå bra. 
 
Visa fler inlägg