ATT VETA VAR MAN HÖR HEMMA

Disclaimer: Vill inte låta negativ med detta inlägget, skriver bara av mig lite känslor och jag förstår att det finns bra saker med båda Finland och Hong Kong och vill inte förolämpa någon. 
 
Nästa 2 år har jag bott i Hong Kong nu. Det har varit en av de mest otroliga, spännande, förskräckliga och härliga upplevelsen i hela mitt liv. Har lärt mig så mycket om mig själv och vad jag kan övervinna. Mitt första år var allt annat än lätt. Det tog ganska mycket att känna sig säker bland en grupp av helt nya människor med nytt språk och nytt land men är så tacksam att jag tvingades ur min comfort zone för jag är nu så mycket mer bekväm med mig själv. 
 
Efter att ha pratat engelska konstant i 2 år, varit omringad av engelsk/kinesisk kultur så är det nästa givet att min svenska kommer bli sämre. Pratar förstås svenska hemma men mitt akademiska språk är just nu engelska och det oroar mig lite smått. Det känns som att jag är mittemellan Finland-Hong Kong, Svenska-Engelska. Har liksom inget som är 100% jag, utom jag ligger bara någonstans i mitten.
 
Nu när Hong Kong delen av mitt liv börjar ta sig mot sitt slut så känner jag ångesten bara krypa på mig. Kan inte riktigt göra någonting åt det eftersom jag visste hela tiden att jag bara skulle bo här i 2 år. Men vad ska jag göra när jag blir gråtfärdig av att lämna alla vänner, alla minnen, och framförallt denna staden som jag har lärt mig att älska så otroligt mycket. Bara tanken att gå tillbaka till det samma tråkiga livet i Finland med samma gråa väder, samma människor, samma stad, samma, samma, samma får mig att rysa. Är medveten om att Finland kan vara helt fantastiskt stundvis och jag är nog den sista personen att kritisera det landet men orkar verkligen inte med den vardagen. Vet inte hur jag ska klara av att gå gymnasiet och titta ut genom fönstret och bara se grått och tråk när jag kan vara i Hong Kong och ansöka till universitet över hela världen. uppleva fester, nya människor, nya restauranger och allt man kan tänka sig.
 
Det känns som att om jag flyttar tillbaka till Finland är jag nästan tvungen att stanna där hela livet och det känns helt outhärdligt. Har vänner som har flyttat till New York, L.A, Vancouver, England, Australien och vart man än kan tänka sig men jag måste väl nöja mig med att fara till Seinäjoki på en långhelg. Kunde inte bry mig mindre om gymnasieval när jag och de runtkring mig redan har planer sedan 2 år tillbaka vad de ska studera och var. Det känns så obetydligt när jag vet att hela världen finns därute och jag ska sitta hemma i Finland.  
 
Just nu räknar jag ner sekunderna tills jag tvingas sätta mig på flygplanet till Helsingfors och aldrig komma tillbaka. Orkar inte ens tänka på det för att min mage knyts ihop till en liten knut och jag vill bara försvinna och inte behöva gå igenom dethär. Det känns så orättvist att precis när Hong Kong har börjar kännas som ett hem så måste jag lämna. Det enda jag kan göra nu är att försöka njuta av de sista månaderna och inte tänka på vad som komma skall. 

WEEK 07

Veckorna av skola blir bara mindre och nu kan man redan räkna på en hand hur många veckor jag har kvar innan vi skriver våra slutprov i Maj och Juni och sedan är det slut. Förra veckan var i alla fall helt normal med vanliga lektioner som kändes tung efter CNY lovet. På onsdag slutade vi tidigare så efter jag hade gjort min matlagningskurs i skolan åkte jag, Jess, Darius, Mwenda och Neal till CWB för att äta lunch. Vi satt några timmar och bara pratade och skrattade. Efter de tog sig hemåt gick jag in till IKEA en stund för att bara njuta av mitt paradis eheh. Fick med mig hem en lunchlåda, en tekopp och självklart svensk mat/godis. 
 
 
Våra familjekompisar från Finland hälsar just nu på oss och fredag var Daniels födelsedag så vi för ut och äta tillsammans på kvällen. Vi kom hem runt 10-tiden och jag var helt slut så somnade nästan genast. Nästa morgon var det tidig väckning för familjen Berg. Jag åkte med mamma och Daniel för att kolla på hans fotbollsmatch. 
 
 
Lördagseftermiddagen spenderades med att klättra upp trappor. Vi for på Morning Trail hiken upp till Victoria Peak. Det är en jätteskön hike eftersom den inte alls är lång eller svår så man kan bara strosa runt och när man kommer fram till Peak Gallerian kan man bara stå och förundra sig över Hong Kongs skyline. 

 
Senare på kvällen ordnade min skola den årliga modevisningen ANAIA. Hade flera kompisar som medverkade så förstås gick jag och stöttade dem. Showen var hursomhelst riktigt bra och man kan verkligen se hur mycket det har satsat och tid de spenderat för att det skulle bli så lyckat som möjligt. Mindre bra var att jag tappade bort min telefon och efter att förgäves ha letat efter den gav en av organisatörerna den till en av mina kompisar mitt under showen. Den hade alltså blivit upphittade vilket var tur men på något sätt är skärmen helt sprucken och telefonen är böjd???
 
Det som är bra med att ha gäster är att vi har en orsak till att göra mer turistiga grejer. På söndag tog vi oss till 10,000 Buddhas promenaden i Sha Tin. Det är verkligen sevärt och en jättekul idé. 

 
Efteråt for vi alla till en restaurang och delade allihop på en massiv pizza. Vi kände oss inte helt mätta så vi visade våra familjevänner ett ställe som heter Munchies där de serverar donuts, kex och glass.VALENTINE'S DAY

Alla hjärtans dag har nog aldrig rikitgt varit en favorit för mig, mest för att det känns lite överdrivet och onödigt att fira så mycket som man gör och att sätta så mycket tyngd på att ha någon att fira dagen med. I år hade jag faktiskt en "valentin" och vi hade planerat att spendera dagen tillsammans. N kom till mig på eftermiddagen efter han hade spelat 3 timmar rugby så han var super trött. Jag hade i alla fall fixat ihop popcorn, chokladdoppade jordgubbar, rosa godis och lite annat smått och gott. Vi kollade bara på några romantiska komedier och mös lite. Vi rundade av kvällen runt 9 tiden eftersom vi hade skola igen nästa dag efter en veckas ledighet vilket inte kändes så lockande. Hur som helst blev all hjärtans dag riktigt bra och jag hoppas ni fick spendera dagen med människor ni älskar också!
 
 
Visa fler inlägg